Afbeelding
Foto: Jacq Roos

Michaël Wilde gaat weg bij Bionext

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Directeur Michaël Wilde gaat op 1 april weg bij Bionext. Zijn vertrek heeft als reden een reorganisatie binnen deze belangenbehartiger van de biologische markt van levensmiddelen. Het bestuur van Bionext spreekt van een ‘noodgedwongen reorganisatie’, die is doorgevoerd, om de kosten te verlagen.

Die reorganisatie heeft Wilde’s afscheid tot gevolg. Bionext meldt dat het vertrek ‘in goed overleg’ is besloten. Bestuursvoorzitter Jan Groen meldt: “Voor het bestuur was dit een zeer moeilijk maar noodzakelijk besluit.” En hij bedankt Wilde uitdrukkelijk voor zijn inspanning en zijn in de afgelopen jaren. Wilde meldt zelf: “Het is met pijn in het hart dat ik afscheid neem”, van zijn collega’s. Hij spreekt van een komende ‘time-out’ en gaat zich beraden op zijn toekomst.

Het vertrek van Wilde is ook een soort wegstrepen van een directiefunctie. Wilde vervult de rol van ‘externe directeur’, maar er is ook nog een andere directeur: algemeen directeur Jean-Paul Lindeboom. Lindeboom en de andere functionarissen bij Bionext zullen de taken van Wilde onderling overnemen.

Wilde was sinds 2019 directeur bij Bionext, daarvóór was hij o.a. jarenlang eerst marketing manager en vervolgens duurzaamheids- en communicatiemanager bij Eosta, leverancier van biologische agf.

Wilde spreekt verder op LinkedIn over ‘een aantal onvoorziene tegenvallers’ in het afgelopen jaar. Wilde: “Het is met een dubbel gevoel dat ik bij Bionext vertrek. Aan de ene kant was ik nog lang niet klaar met deze mooie klus en ga ik mijn geweldige collega’s en andere bio vrienden enorm missen. Aan de andere kant is het ook wel een rustgevend vooruitzicht om uit deze heftige achtbaan te stappen. De afgelopen 4,5 jaar waren de meest inspirerende maar ook intensieve van mijn werkende leven. Je bent ten slot van rekening 24/7 met ziel en zaligheid bezig met het behartigen van de belangen van de sector.”

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.