Afbeelding
GUIDO BENSCHOP

Internationale rol erbij voor Ed van de Weerd bij AS Watson

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Sinds een tijd is algemeen directeur Ed van de Weerd bij AS Watson Health & Beauty Benelux (met de formules Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper) ‘international commercial director’. Navraag bij AS Watson leert dat Van de Weerd (op de foto; Van de Weerd als spreker op het recentste Nationaal Food Congres, fotobron: archief FoodPersonality) zijn eerdere ceo-functie bij het bedrijf nog steeds vervult maar dat deze functie erbij gekomen is, en dat is sinds begin dit jaar. 

De rol van ‘international commercial director’ geldt voor AS Watson Group, dus ‘de hele groep’: Van de Weerd maakt daarmee deel uit van een team dat zowel in de Europese als in de Aziatische markt daarvoor verantwoordelijk is. Van de Weerd is niemand opgevolgd, het gaat om een nieuwe functie en in die rol is Van de Weerd ‘ondersteunend’ bij de ontwikkeling van – zo zegt AS Watson dat – een ‘o + o-strategie’ die het bedrijf aan het ontwikkelen is. Met ‘o +o’ wordt bedoeld: offline en online. 

Zoals wellicht bekend, is met name Kruidvat bezig aan een inhaalslag op het gebied van e-commerce, waar de formule jarenlang niet of nauwelijks iets aan deed. AS Watson heeft verschillende drogisterijformules in verschillende Europese landen en die zullen alle – of anders: vele van hen – dienen na te denken over welk assortiment je in de winkels en online aanbiedt, en de prijzen, promoties en de marketingcommunicatie die dat begeleidt.

Van de Weerd was 2011 t/m 2018 commercieel directeur bij Jumbo. En daarvóór was hij van 2008 t/m 2011 ceo van Ahold in Tsjechië (toen dat nog geen Ahold Delhaize was). En daar weer vóór vervulde hij de rol van direct verantwoordelijke voor alle houdbare artikelen bij Albert Heijn. Uit zijn LinkedIn-informatie blijkt dat Van de Weerd ook commissaris is bij Rossmann, de grootste drogisterijformule van AS Watson in Duitsland, Polen en Tsjechië.

In 2018 stapte Van de Weerd over van de supermarktsector naar de drogisterijsector, met de overstap van Jumbo naar Kruidvat. Van die keten werd hij algemeen directeur. Om vervolgens een jaar later ceo van AS Watson Health & Beauty Benelux te worden.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.