Pianta Pasta: vegan pastasaus

0

Pianta Pasta is nieuw. Vegan pastasaus met plantaardige worst of gehakt voor je spaghetti, penne of tagliatelle. Plantaardige saus is net zo lekker, minstens net zo goed en een stuk beter voor de planeet.

Pianta Pasta wil het consumenten makkelijk maken om duurzamer te eten. Een goed bord pasta met saus is natuurlijk briljant, maar de meeste zitten vol met ingrediënten die veel ruimte en aandacht van de planeet vragen. Dat kan ook anders. Bolognèse of Carbonara kun je namelijk ook met tarweeiwitten, gistvlokken en kikkererwtenwater.

De eerste twee sauzen uit de keuken van Pianta Pasta zijn Bolognèse en Peperoncino. Ze zijn kant-en-klaar, consumenten hoeven alleen (plantaardige) kaas toe te voegen.
• Bolognèse is de klassieker der klassiekers. In de de versie van Pianta zit geen gehakt, pancetta en melk maar plantaardige eiwit en veel groente zoals Italiaanse tomaten, wortel, ui en bleekselderij. In één pot van 330 gram zit meer dan 275 gram groente. Het gehakt is gemaakt van seitan, een plantaardig Japans ingrediënt. Dat heeft dezelfde bite als gehakt, maar een heel andere voetafdruk.
• Peperoncino is gemaakt voor wie van vuur in zijn saus houdt. Deze saus is gemaakt van Italiaanse tomaten, rode en groene paprika en knolselderij. De plantaardige worst is in stukjes gesneden zoals je bij gewone Peperoncino ook zou doen. Cayennepeper en paprikapoeder zorgen voor het vuur, samen met een beetje gerookt zout en een handjevol kruiden.

Pianta Pasta Bolognèse en Peperoncino zijn al opgenomen bij Plus. De consumentenadviesprijs bedraagt € 2,99 voor een pot van 330 gram.

Inlichtingen: www.piantapasta.com