Picnic gaat ook in de ochtend bezorgen

0

Online supermarkt Picnic gaat vanaf deze week in Leiden ook ’s ochtends de boodschappen gratis thuisbezorgen. Het gaat om een proef. De pilot wordt de komende weken uitgebreid naar andere steden. Begin dit jaar startte de Picnic als eerste met bezorging op zondag in alle plaatsen waar Picnic levert.

In 2018 steeg het aantal huishoudens waar Picnic bezorgt van 90.000 naar ruim 275.000, verdeeld over 70 plaatsen. Met het stijgen van het aantal klanten en het toevoegen van de zondag als bezorgdag, nam ook het aantal verzoeken om ochtendbezorging toe. “Sinds de start betrekken we onze klanten bij het beter maken van Picnic”, aldus medeoprichter Frederik Nieuwenhuys. “Het blijkt dat ook veel klanten de boodschappen graag in de ochtend bezorgd krijgen, dus daar gaan we nu gewoon mee beginnen, allereerst in Leiden.”

De elektrische bezorgwagentjes van Picnic beginnen normaal gesproken tussen 14.00 en 15.00 uur aan hun vaste bezorgrondes. Rond 22.00 uur worden de laatste bestellingen bij klanten afgeleverd. “Het is voor onze klanten inmiddels zó gewoon om hun boodschappen thuisbezorgd te krijgen, dat ze steeds vaker vragen of dat ook in de ochtend kan. Het vergde wat aanpassingen in ons logistieke proces, maar we zijn blij dat we aan deze behoefte kunnen gaan voldoen”, aldus Nieuwenhuys. De ochtendbezorging vindt plaats tussen 8.00 en 12.00 uur, waardoor het verse brood net uit de oven komt.

Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.