Picnic gestart in Groningen en Haren

0
Leestijd: 2 minuten

Online supermarkt Picnic is gisteren gestart met het bezorgen van boodschappen in Groningen en Haren. Vanuit de nieuwste hub van het bedrijf krijgen nu ook de inwoners van de zesde stad van Nederland hun boodschappen gratis thuisbezorgd. De belangstelling voor Picnic in Groningen is naar eigen zeggen groot. Volgens Picnic schreven meer dan 6.000 Groningers en Harenaren zich al in. Vanaf de opening kunnen meteen al duizenden klanten hun boodschappen via de app van Picnic bestellen. De capaciteit wordt de komende weken verder uitgebreid zodat steeds meer Groningers en Harenaren gebruik kunnen maken van Picnic.

De uitbreiding naar Groningen en Haren is voor Picnic de meest noordelijke sinds Leeuwarden en Drachten. De bezorging vindt plaats vanuit de hub van 1.200 vierkante meter aan de Gotenburgweg in Groningen. De online supermarkt gaat in de gemeente van start met tien elektrische bezorgwagentjes en twintig runners (bezorgers). De komende tijd worden deze aantallen verder opgevoerd. Met de toevoeging van de gemeente Groningen komt het aantal locaties waar Picnic in Nederland bezorgt op ruim 125. Picnic is inmiddels vaste gast aan huis bij ruim 650.000 klanten.

“We zijn heel blij om nu ook klanten in de metropool van het Noorden te kunnen bedienen. Er gaat tenslotte niets boven Groningen”, aldus Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. Groningen is volgens Muller een heel geschikte plaats om naar uit te breiden, aangezien ongeveer een vijfde van de 137.000 huishoudens kinderen heeft en een kwart van de ruim 232.000 inwoners studeert. Daarmee heeft Groningen van alle Nederlandse steden in verhouding de meeste studenten en zijn de inwoners er gemiddeld het jongst. “Zowel ouders van jonge gezinnen als studenten zijn liever met andere dingen bezig dan boodschappen doen. Doordat wij gratis thuisbezorgen, houden ze tijd over om aan hun kinderen of studie te besteden. Of om andere leuke dingen te doen natuurlijk.”

Wethouder Berndt Benjamins van Economische Zaken is blij dat Picnic zich in zijn gemeente heeft gevestigd. “De stad Groningen is het economische hart van Noord-Nederland”, zegt Benjamins. “Daarom past een jong, snelgroeiend en innovatief bedrijf als Picnic perfect binnen onze stadsgrenzen. De enorme belangstelling die de Groningers tonen voor Picnic bewijst dat er een grote behoefte is voor de dienstverlening van de online supermarkt.”