Picnic met Gordon, het lijkt ‘Toppers’ wel

0
Leestijd: 2 minuten

Een rood krat, een medewerkster in rood gekleed en zanger Gordon ertegenover: het is alsof je een reclame-uiting van vroeger ziet, van C1000 een paar jaar terug. Toen C1000 met spaaracties en korting de klant ertoe verleidde naar de ‘Toppers’ te gaan, concerten van Gordon, Gerard Joling en René Froger in stadions. Maar nee, Gordon is – bij zijn huis in Blaricum – om publiciteitsredenen op deze foto de eerste ontvanger van een bestelling van Picnic in de regio ’t Gooi.

Was Picnic daar dan nog niet? Kennelijk niet, nee. Maar wie houdt dat allemaal precies bij, natuurlijk. Hoe dan ook, Picnic blijft zijn markt verdichten in Nederland. Bij het persbericht van Picnic verklaart Gordon dat hij ‘boodschappen aan huis geleverd krijgen’ een uitkomst vindt, omdat hij zo ‘veel weg van huis’ is ‘door het werk dat ik doe’. Dat is niet helemaal wat Mark Rutte en Hugo de Jonge hem opgedragen hebben, en het is evenmin wat Gordon jaren geleden vertelde toen hij met Jolink en Froger zo’n beetje C1000-ambassadeur was.

Picnic blijft niet alleen uitbreiden, er komen inmiddels ook bijzondere assortimenten bij; eind vorige maand verkondigde Picnic groente en kruiden in het assortiment op te nemen van PlantLab, een leverancier die agf en kruiden teelt door middel van verticale landbouw – u weet wel, in hoge gebouwen en met dat paarse uv-licht. PlantLab levert vanuit een locatie in Amsterdam, vandaaruit gaat het naar een Picnic-dc in Diemen en daarom zegt zowel Picnic als PlantLab dat het om een zeer duurzame vorm van voedselproductie gaat (want: rendabel, snelle kweek en weinig voedselkilometers).

Picnic heeft sinds kort ook nog wat anders in petto. Het is sinds begin vorige maand bezig om een nieuw betaalmiddel te testen. Dat doet het samen met Rabobank, Adyen en Mastercard. Het gaat om een betaling weliswaar met de oude, vertrouwde Maestro-betaalpas die zowel iedereen in ons land heeft, maar doordat die betaalpas in het Picnic-account van elke deelnemende klant wordt opgeslagen, hoeft de klant maar één betaalhandeling te doen, één druk op de knop. Het wordt nu getest en binnenkort zal Picnic daar wel iets meer over zeggen.

Je Maestro-bankpas opgeslagen in een account van Picnic… in een cloud dus. Laat het hackers niet horen.