Picnic: na Leeuwarden, Groningen, Roermond en Waalwijk, vanaf november ook van start in Lelystad

0
Leestijd: < 1 minuut

Online supermarkt Picnic gaat op woensdag 2 november van start in Lelystad. Dat betekent een uitbreiding van het bereik met 33.000 huishoudens. Afgelopen maand werd met name in Noord-Brabant het bereik vergroot (met o.a. Waalwijk). De afgelopen maanden werden ook Leeuwarden, Groningen, Emmen, Roermond en Goes aan het bezorgnetwerk toegevoegd.

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij meer dan één miljoen huishoudens, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland. Met de uitbreiding naar Lelystad rolt Picnic de bezorging verder uit in Flevoland, waar het naar eigen zeggen in totaal ruim 124.000 huishoudens bereikt.

Met de nieuwe hub in Lelystad gaat een wens in vervulling van medeoprichter van Picnic Michiel Muller. De provincie Flevoland maakt namelijk al sinds 2016 deel uit van het bezorggebied van de websuper, toen het bedrijf in Almere een hub opende. “Sindsdien kregen we steeds vaker de vraag wanneer Picnic ook in andere delen van Flevoland beschikbaar zou zijn. Door uit te breiden met een locatie in Lelystad voldoen we nu aan die wens.”

De hub in Lelystad is gevestigd aan de Noordersluisweg, ligt centraal in het bezorggebied en heeft een oppervlakte van 660 m2. Van hieruit gaan vanaf begin november om te beginnen zes elektrische wagentjes boodschappen bezorgen.

Uit onderzoek (‘Online supermarktomzet op waarde geschat‘, juni 2022) van Supermarkt & Ruimte bleek dat met name Picnic ook na de coronaperiode hard blijft doorgroeien, terwijl de penetratiegraad van online boodschappen doen onder druk staat.