Picnic rolt versneld uit in Twente

0

Picnic breidt versneld het bezorgingsgebied in Twente uit. Het aantal inschrijvingen voor de recent aangekondigde start in Enschede is in korte tijd enorm opgelopen en daarom start de online supermarkt sneller dan verwacht in buurgemeente Hengelo. Vanaf oktober kunnen ruim 37.000 huishoudens profiteren van de uitbreiding.

Hengelo stond al langer op het lijstje van Picnic, maar de komst naar de voormalige industriestad is in een stroomversnelling geraakt door de grote belangstelling in het naastgelegen Enschede. Sinds de aankondiging van de start, een week geleden, loopt het aantal inschrijvingen via de app ongekend hard, aldus Picnic.

“In nog geen week tijd hebben zich ongeveer 4.000 Enschedeërs aangemeld, dat is echt boven verwachting”, zegt medeoprichter Michiel Muller. “We voorzien kennelijk in een duidelijke behoefte, dus breiden we versneld uit naar Hengelo.”

Hengelo is volgens Muller een logisch nieuw bezorggebied. “Deze stad, de op een na grootste in Twente, kent relatief gezien veel huishoudens met kinderen. Zij zijn druk met werk, opvoeding en sport en hobby’s van de kinderen en henzelf. Met onze bezorgservice nemen wij ze de tijdrovende gang naar de supermarkt uit handen.” In totaal kunnen ruim 37.000 nieuwe huishoudens profiteren van deze uitbreiding van Picnic.

Overigens kent de online supermarkt behalve de Twentse plaatsen nog een derde bezorggebied in Overijssel. Picnic begon in mei van dit jaar al in Deventer. Daar groeit het aantal klanten gestaag. Inmiddels rijden de duurzame, elektrische wagentjes langs duizenden huishoudens om de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs te bezorgen.

De uitbreiding naar Hengelo is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse plaatsen.

Twentse bakker

Picnic biedt naast het reguliere assortiment ook veel streekproducten en streeft daarbij naar samenwerking met lokale ondernemers. De krentenwegge, traditioneel Twents feestbrood, mag dan ook niet ontbreken in het assortiment. “We zijn op dit moment hard op zoek naar een ambachtelijke Twentse bakker”, zegt Muller.

De websuper gaat eind oktober voor het eerst de weg op met acht elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gegroeid naar 20 karretjes en 60 bezorgers. De boodschappen worden vanuit de hub (het distributiepunt) aan de Twekkeler Es 30 in Enschede geleverd.

Picnic-app

Inwoners van Hengelo kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.