Picnic van start in regio Emmen

0
Leestijd: < 1 minuut

Online supermarkt Picnic gaat op woensdag 28 september van start in de regio Emmen. Met de uitbreiding in de grootste gemeente van Drenthe worden ruim 37.000 huishoudens bereikt. Naast Emmen rijden de elektrische bezorgwagentjes ook naar de plaatsen Emmer-Compascuum, Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam, Erica, Zwartemeer, Veenoord, Nieuw-Dordrecht en Zandpol. Na eerder Assen en Meppel staat nu dus ook de regio Emmen in Drenthe op de Picnic-kaart.

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij meer dan één miljoen huishoudens, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland. Bijna zeven jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Dankzij het distributiecentrum in Heerenveen kan Picnic de bezorging verder uitrollen in Noord-Nederland, waar het bedrijf inmiddels 300.000 huishoudens bereikt. Recent ging Picnic van start in onder meer Leeuwarden, Groningen, Drachten en nu dus ook Emmen.

De regio Emmen is een gebied met veel jonge ouders en opgroeiende kinderen. Zo bestaat een derde van alle huishoudens in deze streek uit gezinnen. Voor hen kan Picnic een uitkomst zijn, meent medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Deze regio is een typisch Picnic-gebied. Ouders komen altijd tijd tekort. Ze racen van werk naar school, opvang en clubjes. Dan is het heel fijn als die stop bij de supermarkt overgeslagen kan worden en de boodschappen thuis worden bezorgd, op een moment dat het jou uitkomt.”

De boodschappen worden bezorgd vanuit een centraal in het bezorggebied gelegen hub aan de Vasco da Gamastraat in Emmen en heeft een oppervlakte van 5.067 m2. Van hieruit gaan bij de start tien runners (bezorgers) met zeven elektrische bezorgwagentjes de weg op.