Plus doet vier dc’s over aan Blackstone

0
Leestijd: < 1 minuut

Investeerder Blackstone heeft vier regionale distributiecentra gekocht van Plus Retail. De verkoop is onderdeel van de optimalisatie van de distributieketen die Plus momenteel doorvoert. De vier dc’s hebben een totale oppervlakte van circa 75.000 m². De vier distributiecentra zijn gelegen in Haaksbergen, Hendrik-Ido-Ambacht, Ittervoort en Middenbeemster.

Björn Bertrand, directeur Vastgoed & Ontwikkeling Plus Retail: “We zijn erg blij met de recent afgeronde samenwerking met Blackstone. Zij stellen ons middels deze sale & lease back in staat om geleidelijk afscheid te nemen van de huidige distributiecentra en een efficiëntieslag te maken richting ons hypermoderne, duurzame nieuwe DC in Oss waar momenteel hard wordt gewerkt aan de mechanisatie.”

Plus Retail werd bij deze transactie bijgestaan door BBN, CMS en TLF Real Estate. Blackstone werd bijgestaan de Colliers, Loyens & Loeff en Arcadis. Logicor, het asset management vehikel van het investeringsbedrijf, gaat zorgdragen voor de toekomstige exploitatie van de distributiecentra. Bedragen zijn niet bekend gemaakt.