Plus lanceert nieuw versmerk: Boerentrots van Plus

0
Leestijd: 2 minuten

Vandaag presenteert Plus haar nieuwe versmerk ‘Boerentrots van Plus’ op de vleesafdeling. Het is een volgende stap waarmee de supermarktketen laat zien veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen.

Boerentrots van Plus is een nieuw versmerk voor het vlees dat met veel zorg, kennis en aandacht is geselecteerd. Alle bestaande producten en concepten met een goed verhaal krijgen het nieuwe versmerk Boerentrots van Plus. Zoals het varkensvlees uit de eigen keten, Blonde d’Aquitaine-rundvlees, kip, kalfsvlees en lamsvlees. Klanten kunnen blijven vertrouwen op de kwaliteit van het vlees, maar dan in een nieuwe en herkenbare verpakkking ingedeeld op kleur.

Elk product vlees heeft een eigen, herkenbare kleur. Zo staat bijvoorbeeld de kleur blauw voor rundvlees en de kleur roze voor varkensvlees. Het assortiment bestaat uit bijna 300 producten.

Eric Leebeek, commercieel directeur: “Het zijn prachtige producten van Nederlandse boeren. We zijn trots op de boeren waar we mee werken en de stappen die we samen zetten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. We vinden het belangrijk om dit verhaal ook beter aan onze klanten uit te dragen. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen en meer waardering voor de producten. Een goede basis om verder te bouwen aan een duurzame toekomst.”

Financiële tegemoetkoming en gesloten ketens

Om de samenwerking te versterken heeft Plus begin dit jaar een financiële tegemoetkoming met varkens- en rundvleesboeren afgestemd. Deze tegemoetkoming wordt ingezet in het geval van lage marktprijzen. Bovendien biedt Plus afnamezekerheid. Dit zorgt voor continuïteit en zekerheid en geeft boeren de mogelijkheid om te blijven investeren in een duurzame bedrijfsvoering.

Sinds 2019 heeft Plus een eigen, exclusieve gesloten keten met 16 Nederlandse varkensboeren. Deze keten geeft Plus inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt Plus een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine-rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren. Dit rundvlees wordt door 90 boeren aan Plus geleverd.