Plus test verduurzaming bezorging boodschappen

0
Met een bakfiets (de Urban Arrow) en een Stint Cargo test Plus momenteel nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor Plus Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet de supermarktketen om het predikaat van Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen.
In totaal nemen vijf supermarkten deel aan de pilot: Schimmel in IJsselstein, Koot in Abcoude, van Ommen in Almere, Plus Bomenwijk in Delft en Leusink in Haaksbergen. Zij testen de bakfiets Urban Arrow en de Stint Cargo de komende maanden om te onderzoeken of ze naast de bezorgauto kunnen worden toegevoegd.  “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, zegt online/e-commerce manager Tamara Smith-Zonneveld.
Plus heeft inmiddels 240 supermarkten die Plus Express aanbieden. Met deze service kunnen we in  een groot deel van Nederland consumenten en zakelijke klanten, die hun boodschappen online bestellen, nog dezelfde dag beleveren. Tamara Smith-Zonneveld: “We sluiten hiermee aan op de behoefte van klanten om bestellingen snel geleverd te krijgen. Ook bedrijven maken dankbaar gebruik van Plus Express, door kort voor de lunch nog even een paar boodschappen te bestellen. We zien dit als extra service aan onze klanten.”
Een mijlpaal binnen de e-commerce activiteiten vormt de opening van het tweehonderdste ophaalpunt bij Plus Plantage in Utrecht begin deze maand. Hier kunnen klanten terecht voor online bestellingen. Het eerste ophaalpunt werd in 2014 geopend en al snel volgden er meer, zowel in als buiten de winkels.