Plus Ton Henst beste supermarkt

0
Leestijd: < 1 minuut
De Plus van ondernemer Ton Henst in Best is zaterdag uitgeroepen tot de beste supermarkt van Nederland. In totaal namen 116 winkels door heel het land aan de wedstrijd deel. Volgens juryvoorzitter Sjaak de Korte heeft de Plus van Henst “op alle juryonderdelen met recht laten zien de beste te zijn. Deze winkel is al jaren dominant op basis van kwaliteit en er werkt een zeer gemotiveerd team dat iedere dag voor veel klantvriendelijkheid zorgt.”
Volgens bedrijfsleider Ruud Cissen heeft de verbouwing van vorig jaar ook een grote rol gespeeld bij de uitverkiezing. “Vanwege onze verouderde winkel hadden we ons twee jaar lang niet opgegeven, maar de winkel staat er nu weer strak bij. We hebben nu de nieuwste winkelformule van Plus en we hebben daar zelf nog wat aparte dingen aan toegevoegd. Zo koken wij echt ín de winkel, dat doen nog maar heel weinig winkels.”
De verbouwing was 30 augustus klaar en 7 september kon de winkel zich inschrijven voor de verkiezing. “Wij besloten ons in te schrijven en dachten: dan zien we wel wat er beter kan. Want je krijgt altijd een juryrapport”, aldus Cissen.
Toch had hij al wel een goed gevoel. Cissen: “Een klant noemde ons een grote winkel – onze supermarkt heeft een oppervlakte van 1.500 vierkante meter – met de sfeer van een buurtsuper. Dat is het beste compliment dat je kunt krijgen.”
De verkiezing is een initiatief van Distrifood en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).