Plus verandert directie, Oosterveld weer cfo, Bosch weer Coop

0
Leestijd: < 1 minuut

De directie van Plus wordt weer anders. Mayte Oosterveld (op de foto rechts) wordt weer financieel directeur en Fred Bosch (op de foto midden) gaat weer leiding geven aan Coop. Dan wordt de situatie weer zoals vóór de fusie. Vanaf het moment van de fusie tussen Plus en Coop werd Fred Bosch financieel directeur van de fusiecombinatie Plus-Coop en werd cfo van Plus Mayte Oosterveld operationeel directeur en dat wordt nu weer opgeheven. Duncan Hoy (op de foto links) blijft ceo van Plus.

Uit het persbericht blijkt ook dat Albert Voogd een tijd interim-ceo voor de resterende Coop-winkels is geweest. Navraag bij Plus leert dat Voogd sinds juli deze taak vervulde. Zoals bekend was Voogd hiervóór ceo van Detailresult, totdat hij vorig jaar opstapte naar aanleiding van de ontvlechting van Dekamarkt en Dirk.

Verder telt dan nog de vraag: wie wordt dan nu de nieuwe coo, dus operationeel directeur? Dat blijft Oosterveld, zij zal de rol van cfo en coo combineren. “In deze functie is zij ook verantwoordelijk voor de integratie”, aldus het persbericht van Plus gisteren. Met ‘deze functie’ wordt de cfo-functie bedoeld. Zij en Hoy zijn vanaf nu ook weer de tweekoppige statutaire directie.

De verdere directie bestaat uit: Björn Bertrand (vastgoed), Maarten Ebben (winkeloperatie), Murad Kiran (ict), Gerard Koning (commercieel en marketingdirecteur Coop), Eric Leebeek (commercie), Peter van Mourik (klant en formule), Judith Peters (human resources), John Uffing (ondernemerszaken) en Rowel Versleijen (supply chain).