De populairste Amerikaanse supermarkten

0
Leestijd: 2 minuten

Op de dag dat de Amerikaanse president Donald Trump beweert dat je je in Amerikaanse supermarkten moet legitimeren om boodschappen te doen, komt de Amerikaanse versie van Yahoo met een onderhoudend overzichtje van de populairste Amerikaanse supermarkten per staat.

Met zijn claim tijdens een campagnebijeenkomst dat Amerikanen een identificatiebewijs met foto moeten laten zien om boodschappen te kunnen doen oogste Trump gisteren behalve verbazing vooral veel hoon. Trump demonstreerde er vooral mee niet bekend te zijn met het fenomeen supermarkt en daarmee de leefwereld van de doorsnee Amerikaan.

Die Amerikaan heeft nog altijd een veelheid aan supermarktformules om uit te kiezen. Het bekendst zijn wellicht de ‘big box’ winkels zoals Walmart, maar die hebben het overzichtje van Yahoo niet gehaald. Ook nieuwkomers Aldi en Lidl ontbreken. Wel een aantal formules van Ahold Delhaize (Giant, ‘very clean’ BI-LO en Hannaford).

Het overzicht somt vooral bijzondere formules op, zoals een aantal lokale farmers markets, het knotsgekke Jungle Jim in Ohio (die we in FoodPersonality februari 2017 hebben laten zien. Bekijk hier) of de ‘retro’-formule (volgens sommigen gewoon ouderwets, red.) Piggly Wiggly uit Tennessee.

Over Wegmans, de formule die met name in Pennsylvania vestigingen heeft en waarop Jumbo’s Foodmarkt geïnspireerd is, zegt het Yahoo-lijstje het volgende: als Whole Foods en Trader Joe een kindje zouden krijgen, dan zou het Wegmans zijn. Klik op de foto hieronder voor het overzicht:

Yahoo supermarkets

Met zijn ongefundeerde uitspraak probeerde Trump gisteren aannemelijk te maken dat strengere regels om te mogen stemmen noodzakelijk zijn. Immers, als je je al moet legitimeren om boodschappen te doen, dan sowieso om je stem tijdens verkiezingen te mogen uitbrengen.

Trump dringt al langer aan op strengere regels die met name bedoeld lijken om minderheden te ontmoedigen om te gaan stemmen. ‘Voter surpression’ oftewel het onderdrukken van de stemgang is een van de manieren die Trump wil inzetten om zijn meerderheid in het congres en senaat bij de tussentijdse verkiezingen in november te behouden.