Afbeelding

XXL Nutrition: eitwitpoeders nu ook bij supermarkt, drogist en pompshop

Productnieuws

Verschillende retailers verkopen inmiddels eitwitpoeders. De poeders van Martleider XXL Nutrition liggen al bij zes landelijke supermarkten, twee drogisterijketens en diverse pompshops in de schappen.

Waar voedingssupplementen eerst nog alleen online en in speciaalzaken verkrijgbaar waren, vind je ze nu op veel meer plekken zoals supermarkten, drogisten en pompshops. XXL Nutrition is nu ook een samenwerking aangegaan met Shell en Visser Tankstations. Komend jaar verwacht het bedrijf nog veel meer partnerships te sluiten.

Van hype naar mainstream

De vraag naar eiwitsupplementen in Nederland is een stuk zichtbaarder geworden nu ze steeds vaker in de schappen liggen “Het gebruik van eiwitpoeders valt nu vooral meer op”, zegt René van der Zel, oprichter van XXL Nutrition, marktleider in sportsupplementen. “Het gebruik is de afgelopen jaren over het algemeen ook toegenomen.”

Vooral professionele sporters hechten veel waarde aan eiwitpoeders. “Ze gebruiken het om na sportinspanning sneller te herstellen.” Recreatieve sporters zouden prima hun eiwit uit gewone maaltijden kunnen halen, maar volgens Van der Zel is een shake makkelijker. “Bij normale voeding moet je bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel kip en kwark je moet eten voor je eiwitten. Een shake is dan gewoon makkelijker en beter te doseren.”

Ook kant-en-klare maaltijden

Het blijft echter belangrijk om naast de eiwitsupplementen goed te blijven eten, benadrukt hij. “Supplementen zijn geen vervanging van je gewone voeding maar een aanvulling daarop.” XXL Nutrition is in samenwerking met maaltijdenproducent Mama’s Maaltijden ook begonnen met kant-en-klare maaltijden met extra hoog eiwitgehalte onder de naam Fit Meals.

Van der Zel ziet ook een flinke groei in de omzet. “In deze maand januari draaien we met meer dan 100.000 orders een omzet van boven de zeven miljoen euro. We sloten 2023 af met een groei van 65% en willen dit jaar van 65 naar 88 miljoen euro omzet gaan.”