Mayoneur-oprichters Glenn Kruisselbink (l) en Geert Kranendonk.
Mayoneur-oprichters Glenn Kruisselbink (l) en Geert Kranendonk. gebruiker

Mayoneur wint Horecava Innovatie Award

Door: Dave van Loon Productnieuws

Op horecabeurs Horecava in Amsterdam heeft Mayoneur in de categorie food & beverage een Horecava Innovation Award gewonnen. Mayoneur heeft gewonnen met een duurzamer alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen; citrusvezels van sinaasappelafval. Van afval naar grondstof dus. Een bijzondere innovatie in het voor het overige vrij traditionele mayoschap, zo vond de jury

Mayoneur is als jong merk al eerder in de prijzen gevallen op de Horecava. In 2021 werd Mayoneur namelijk al bekroond met de titel ‘Beste Introductie 2021’, toen met Mayoneur Wasabi Mayo. Maar ook buiten de horecabranche was er al erkenning voor het merk. Afgelopen jaar werd Mayoneur namelijk erkend als de 60ste meest innovatieve onderneming op de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. En nu, in het jaar 2024, is Mayoneur opnieuw bekroond met een award.

De Sriracha Mayo is namelijk uitgeroepen tot het meest innovatieve product van het jaar door Horecava. Een prestatie waar de jonge onderneming trots op is en vertrouwen geeft in het komende jaar. “Fantastisch om 2024 op deze manier af te trappen. We zijn enorm dankbaar voor deze erkenning en het is een bevestiging van ons harde werk en onze toewijding aan het ontwikkelen van unieke en verrukkelijke smaken. We blijven streven naar vernieuwing en willen de wereld laten zien dat mayo zoveel meer kan zijn dan alleen een sausje”, aldus Mayoneur-oprichters Geert Kranendonk en Glenn Kruisselbink.

Mayoneur heeft zichzelf bewezen als een voorloper in de voedingsindustrie, waarbij ze traditionele smaken combineren met een moderne twist. Hun producten worden gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en zijn geschikt voor verschillende dieetvoorkeuren, waaronder veganistisch, halal of lactosevrij. Deze erkenning op de Horecava bevestigt Mayoneur’s positie als innovator in de markt. De onderneming wil grenzen verleggen om nieuwe en spannende smaakcombinaties te creëren die elke maaltijd naar een hoger niveau tillen.

De overstap op citrusvezels is volgens de ondernemers nog maar het begin. In de komende jaren neemt het bedrijf meer grondstoffen onder de loep om ook die van bij- of restproducten te maken, zoals zetmeel van aardappelschillen. Van afval naar grondstof. Mayoneur staat in de supermarkt onder meer in de schappen bij Albert Heijn, Jumbo, Plus en online supermarkt Picnic. Via onder meer Hanos en Bidfood is het merk beschikbaar voor horecaklanten.