Logo
Zelfscan opofferen leidde volgens Van Haren niet tot een nieuw probleem. Ofwel: Vomar kon voldoende medewerkers aantrekken om de nieuwe lijnkassa's te bemannen, mede dankzij de overname van 23 Deen-filialen, waardoor het kon putten uit een groot aantal 'ex-Deen-medewerkers'.
Zelfscan opofferen leidde volgens Van Haren niet tot een nieuw probleem. Ofwel: Vomar kon voldoende medewerkers aantrekken om de nieuwe lijnkassa's te bemannen, mede dankzij de overname van 23 Deen-filialen, waardoor het kon putten uit een groot aantal 'ex-Deen-medewerkers'. Centric

Aart van Haren over zelfscan bij Vomar: 97 filialen - en in één daarvan staat één zelfscankassa

Door: Gé Lommen Nieuws

Vomar heeft zich bij monde van ceo Aart van Haren herhaaldelijk kritisch uitgelaten over de opkomst van zelfscan. Vomar zag het na verloop van tijd niet zo zitten. We vroegen Van Haren om nog eens terug te kijken op ‘hoe dat bij Vomar gegaan is’ en uit te leggen wat de situatie nu is.

Zodra we via een afspraak Aart van Haren aan de telefoon krijgen, feliciteren we hem met zijn toekomstige aanstelling als ceo bij Plus. Maar hij zegt meteen na een bedankje van zijn kant dat hij daar nu niet op in wil gaan. Want het onderwerp zou zijn: hoe Vomar met zelfscan is omgegaan. Zo hadden we dat verzoek ook aan Vomar voorgelegd, immers. Dus: geen uitspraken over zijn toekomstige functie – duidelijk. Dat komt vast later nog wel eens.

Jumbo haalde begin dit jaar volop de media met het bericht dat er bij zelfscankassa’s zoveel niet afgerekende artikelen uit de Jumbo’s verdwijnen dat het zelfs de jaarwinst aantast, of zelfs volledig opslokt. Ceo Ton van Veen kon zijn alarmerende bericht zelfs in het NOS Journaal van acht uur vertelle..