Logo
Nicole Freid op het veld met de eerste biologische bieten.
Nicole Freid op het veld met de eerste biologische bieten. Hak

Nicole Freid (Hak): ‘Een oproep aan iedereen: doe alsjeblieft met ons mee’

Door: Gé Lommen Personality's

Nicole Freid nam in september vorig jaar als ceo het stokje over van Timo Hoogeboom, die in november werd verkozen tot Foodmanager van het Jaar, vanwege de wijze waarom hij het merk wist te vernieuwen en vanwege alle biologische ambities van het merk. Aan Freid nu de taak om die ambities de komende jaren waar te gaan maken.

Eind vorig jaar werd Timo Hoogeboom tot Foodmanager van het jaar uitverkozen, ceo van Hak, tot september vorig jaar. Hoogeboom is die eer te beurt gevallen door de wijze waarop Hak door de jaren heen telkens heeft vernieuwd en verjongd: het assortiment, het merk en zodoende ook ‘zichzelf’. Met als recent hoogtepunt, begin vorig jaar: de aankondiging dat Hak in 2027 biologisch wil zijn.

De ambitie: in 2027 zullen alle groente en peulvruchten van Hak die van Nederlandse bodem afkomstig zijn, biologisch zijn. En dat is dan meteen 85% van de volledige productie (15% laat Hak in het buitenland telen). Een ambitie die veel weerklank vond, aangezien vele andere fabrikanten maar ook supermarktformules voortdurend bezig zijn met allerlei mogelijkh..