Reorganisatie Albert Heijn: 150 managers ‘boventallig’

0
Leestijd: < 1 minuut

Albert Heijn heeft een reorganisatie aangekondigd waarbij zo’n 150 managers boventallig zijn verklaard, meldden diverse media. Het supermarktbedrijf zou kortere lijnen in zijn organisatie willen en daarmee de bedrijfsstructuur versimpelen. Het gaat om operationeel managers, regiomanagers en om werknemers van de afdelingen HR en Finance op het hoofdkantoor in Zaandam.

Albert Heijn heeft de plannen inmiddels bevestigd. De werknemers om wie het gaat zijn de afgelopen dagen persoonlijk op de hoogte gebracht. “Zij zijn in de huidige functie boventallig en gaan de komende weken deelnemen aan een selectie- en benoemingsproces om hen zoveel mogelijk in passende nieuwe functies te benoemen”, aldus een woordvoerder tegenover RTLZ.

Het is nog onduidelijk hoeveel van de betrokkenen een nieuwe plek binnen de organisatie krijgen, al zullen er volgens Albert Heijn “per saldo geen functies verdwijnen”.

De supermarktketen heeft sinds 6 mei een nieuw managementteam op het hoofdkantoor onder leiding van CEO Marit van Egmond, die zelf sinds 1 februari aan het roer staat. De nieuwe leiding van het bedrijf voert nu aanpassingen door in de rest van de winkelorganisatie. Volgens Albert Heijn zullen er in verschillende teams ‘banen veranderen, vervallen en nieuwe banen ontstaan’.

Binnen Ahold Delhaize is Albert Heijn een belangrijk en winstgevend onderdeel. Wel kampt de marktleider met een stagnerend marktaandeel in Nederland.