Riedel krijgt nieuwe directie

0
Leestijd: < 1 minuut
Bas Boswinkel, oprichter van drankenleverancier Beyond Brands (onder meer Pickwick Icetea), heeft samen met zijn partners Leonie Kortleve en Chantal Singels het bedrijf verkocht aan investeerder Standard Investment, dat afgelopen zomer al Riedel kocht van FrieslandCampina. Tegelijkertijd is besloten dat Boswinkel, Kortleve en Singels Riedel gaan leiden. De huidige directeur, Marjan Skotnicki-Hoogland, heeft inmiddels bij klanten haar vertrek aangekondigd.
Door de overname van Beyond Brands door Standard Investment kan de capaciteit van de Riedel-productielocatie in Ede beter worden benut doordat daar ook de producten van Beyond Brands geproduceerd kunnen worden. Beyond Brands werd in 2015 opgericht door Bas Boswinkel, die daarvoor als algemeen directeur van H.J. Heinz (thans KraftHeinz) ook verantwoordelijk was voor onder meer Roosvicee en Karvan Cevitam. Kortleve en Singels worden verantwoordelijk voor respectievelijk verkoop en marketing.
Zuivelonderneming FrieslandCampina verkocht in augustus Riedel aan Standard Investment. De nieuwe eigenaar gaf toen aan de drankenproducent weer te kunnen laten groeien door merken als Appelsientje, Coolbest en Dubbelfrisss bij Europese supermarktketens te introduceren. Met de aankoop van Beyond Brands groeit de omzet van het bedrijf, dat een omzet heeft van ongeveer € 125 mln, ongeveer met 10%. De extra productie van circa 10 miljoen liter, onder meer voor Pickwick Icetea en het afgelopen jaar geïntroduceerde sapmerk Van de Boom, kan Riedel goed gebruiken om capaciteit van de fabriek in Ede beter te benutten.
Standard Investment uit Amsterdam heeft de overnameprijs van Beyond Brands niet bekendgemaakt, net zoals eerder de overnameprijs van Riedel.