Roel Heerschap verlaat Heerschap Groep

0
Leestijd: < 1 minuut

Aan de tweekoppige leiding van de Heerschap Groep komt een einde met de uittreding van Roel Heerschap. Broer Stan Heerschap zet de leiding van het bedrijf, dat in 2004 ontstond toen vader John Heerschap terugtrad, voort. Voor de vijf supermarkten en de bakkerij verandert er niets.

 

Zeven jaar terug namen de broers Roel en Stan Heerschap van hun vader John Heerschap diens bedrijven over en smeedden ze samen tot de Heerschap Groep. Op dat moment bestond die uit de bakkerij in Roggel en vier Super de Boer-winkels in Midden-Limburg.

 

In de jaren die daarop volgden is het bedrijf in hoog tempo veranderd. Een belangrijk moment was eind vorig jaar de overeenkomst tussen Jumbo en de Heerschap Groep over de ombouw van de winkels naar de Jumbo-formule, waarbij tevens de overname van een derde winkel in Weert (Collegeplein) werd overeengekomen.

 

De Heerschap Groep maakt nu bekend dat het, reflecterend op de afgelopen zeven jaar, tot het besluit is gekomen dat Roel Heerschap met ingang van 1 oktober zijn functie van directeur-eigenaar neerlegt. Roel Heerschap trekt zich daarmee dus ook als mede-eigenaar uit het bedrijf terug.

 

Stan Heerschap zal het bedrijf in de huidige vorm voortzetten. In de dagelijkse praktijk zal er voor het bedrijf en de circa 600 medewerkers nauwelijks iets veranderen. Voor de vijf supermarkten, die momenteel bezig zijn met de transitie naar Jumbo, verandert er niets. Ook de bakkerij blijft deel uitmaken van het bedrijf.