Ron Priem nieuwe algemeen directeur Banketgroep

0
Sinds 1 oktober heeft Banketgroep – ‘partner in koek en banket’- een nieuwe algemeen directeur in de persoon van Ron Priem. Priem volgt Giampaolo Schiratti, CEO van moederbedrijf Biscuit International, op die de rol van algemeen directeur tijdelijk heeft ingevuld. Priem heeft als taak de marktpositie van Banketgroep verder uit te bouwen, zowel in Nederland als in de omringende landen.
Priem heeft meer dan 20 jaar internationale ervaring, voornamelijk in de Europese FMCG. Hij begon zijn carrière bij FrieslandCampina en werkte vervolgens in verschillende directie, sales en marketingposities bij Kimberly-Clark, Mars en Campbell’s, in Nederland, België, het VK en Duitsland. De laatste 4 jaar werkte hij bij Goodyear-Dunlop EMEA.
“Ik ben blij weer terug te zijn in Nederland en in de levensmiddelenbranche”, zegt Priem. “Banketgroep is een gezond en dynamisch bedrijf met nog veel groeimogelijkheden in binnen- en buitenland.” Als Algemeen Directeur neemt Priem ook de taken over van de commercieel directeur. Die functie is tot oktober vervuld door Rolf van Hellenberg Hubar, die op zijn beurt sinds 1 oktober 2017 is benoemd tot marketingdirecteur van Biscuit International.
Banketgroep is de grootste Nederlandse producent van koek- en banketproducten. Het bedrijf ontstond in 2007 door het samengaan van de bedrijven Bakkersland Banket en Van der Breggen. Het bedrijf heeft een sterke positie in Nederland en Duitsland. Sinds 2016 maakt Banketgroep deel uit van het vorig jaar gevormde Biscuit International, waarvan ook het Franse Groupe Poult deel uitmaakt.