Saïd Belhassan, ex-AH, wordt nieuwe cpo vers bij Superunie

0
Leestijd: < 1 minuut

Saïd Belhassan wordt de cpo voor vers waar Superunie naar op zoek was. Daarmee is de nieuwe directie rond. Belhassan is afkomstig van AH/Ahold Delhaize. Hij was bij Albert Heijn jarenlang verantwoordelijk voor de agf. Naderhand werd hij o.a. directeur van Ahold Delhaize Coffee Company.

Met de komst van Belhassan bestaat de directie van Superunie nu uit vijf leden: algemeen directeur Dick Roozen, inkoopdirecteur Gerard van Dulmen, financieel directeur Bas van Maren en cpo voor ‘foods/non-foods’ Sander Evers. Volgend jaar neemt Van Dulmen afscheid en vervullen de beide cpo’s de rol van inkoopdirecteur.

Belhassan treedt met ingang van 1 januari 2021 aan. De branche kent Belhassan vooral als agf-verantwoordelijke bij Albert Heijn. Van 2013 t/m 2018 was hij achtereenvolgens ‘category director’, ‘senior director’ en ‘vice president’ voor agf en aanverwante productgroepen, zoals bloemen en planten en groenteconserven.

Daarna was hij – van 2018 tot nu – bij AH nog ‘vice president’ voor de winkeloperatie, vervulde hij een functie waarbij hij strategische samenwerkingsvormen met leveranciers moest doorontwikkelen en hij werd op interimbasis directeur van Ahold Delhaize Coffee Company.