Sander van der Laan (ex-AH en -Action) stapt in bij Crisp

0
Leestijd: 2 minuten

Deze week maakte Crisp bekend dat het voor € 75 miljoen aan nieuw investeringskapitaal heeft kunnen ophalen. maar wat des te meer opviel uit dat bericht, is dat Sander van der Laan een van de investeerders is, de voormalige ceo van Albert Hein en in de jaren daarna (tot eind vorig jaar) ceo van Action. Ook Robert van de Wallen, voormalig eigenaar van Brand Loyalty (het bedrijf dat o.a. supermarkten van spaaracties en bijbehorende artikelen voorziet), is investeerder in Crisp.

Van der Wallen heeft nog steeds een band met food en detailhandel, hij is mede-eigenaar van Coco & Sebas, een winkel met luxe chocolade (dat doet hij samen met gedelegeerd commissaris en ad-interim-Jumbo-topman Ton van Veen). Andere geldschieters zijn Adriaan Mol van betalingsdienst Mollie, TomTom-oprichter Alexander Ribbink, ceo Jitse Groen van Just Eat Take Away en verder oprichters van betalingsdienst Adyen en van tweedehandskledingsite Vinted.

Verder neemt Crisp ook De Eetfabriek over, een leverancier van verse maaltijden. De eetfabriek leverde al aan Crisp, maar wordt nu onderdeel ervan (foto: een deel van het maaltijdenaanbod in de app van Crisp, fotobron: Crisp). In Het Financieele Dagblad legt Crisp-oprichter Tom Peeters uit dat Crisp zodoende beter het assortiment maaltijden kan bepalen dat voor de Crisp-klant relevant is.

En in het persbericht zelf: “Met de ketenintegratie hebben we een volledig eigen keuken waar onze producten zonder omwegen en door professionele chefs worden bereid tot smaakvolle gerechten voor een toegankelijke prijs. Naast de dagelijkse boodschappen kunnen klanten die het even te druk hebben om zelf te koken nu dus nog meer op ons rekenen. Eetfabriek was al jaren vaste leverancier bij Crisp en samen hebben we dit kanaal nu opgeschaald van plek 21 naar de top-3 grootste lokale bronnen die aangeboden worden via onze app.”

In het persbericht laat Crisp ook weten dat het bedrijf vandaag de dag twee keer zoveel klanten heeft als een jaar geleden. En afgelopen zomer begon Crisp ook in België.