Sander van der Laan wordt ceo bij Parfumerie Douglas

0
Leestijd: < 1 minuut

Ex-Albert Heijn-directeur en ex-Action-directeur Sander van der Laan gaat aan de slag bij de keten Parfumerie Douglas. Hij wordt ceo, met ingang van 1 november. Dat heeft hij zelf op LinkedIn gemeld (foto: Sander van der Laan als spreker op het Nationaal Food Congres van vorig jaar, als ceo van Action).

Zoals vast bekend zal zijn in de branche, was Van der Laan jarenlang algemeen directeur van Albert Heijn, na eerst jarenlang commercieel directeur te zijn geweest (met Dick Boer als algemeen directeur). In 2012 werd hij uitverkozen tot Foodmanager van het Jaar. Twee jaar later nam Van der Laan afscheid, volgens supermarktsectorwatchers omdat hij in de media op een gegeven moment een soort oorlogsverklaring ten overstaan van Lidl aflegde en dat zou bij Albert Heijn/Ahold Delhaize verkeerd zijn gevallen. Hij vertrok en werd opgevolgd door Wouter Kolk.

Naderhand kwam hij weer in beeld in de detailhandel als ceo van Action. Die functie vervulde hij tot eind vorig jaar en daar werd hij toen opgevolgd door Hajir Hajji. Bij Douglas volgt Van der Laan Tina Müller op, die haar functie van ceo verruilt voor die van commissaris.

Met de aanstelling van Van der Laan bij Douglas is de kans van de baan dat hij de opvolger gaat worden van Frits van Eerd. Verschillende media speculeerden over de vraag wie Frits van Eerd zou gaan opvolgen als die door die FIOD-kwestie langere tijd niet beschikbaar zal zijn. Uiteindelijk koos Jumbo ervoor dat Ton van Veen als gedelegeerd commissaris tijdelijk leiding geeft aan Jumbo, maar bij die speculaties daaraan voorafgaand werd Van der Laan genoemd als mogelijke kandidaat.