Sander Leenders commercieel directeur Upfield

0
Leestijd: < 1 minuut

Upfield maakt bekend dat het Sander Leenders heeft aangesteld als commercieel directeur. Leenders is in de sector bekend vanwege zijn lange verbintenis met Unilever, laatstelijk als customer development director verantwoordelijk voor Superunie.

Leenders begon zijn loopbaan ook bij Unilever waar hij, binnen retail en foodservice, verschillende managementposities vervulde in binnen en buitenland. Na zijn vertrek bij Unilever was hij als algemeen directeur van de duurzame Energie+ divisie bij Essent drie jaar verantwoordelijk voor onder meer de Essent servicepartner bedrijven. Recentelijk vervulde hij een interimopdracht bij Danone Nederland.

Sander Leenders: “Ik kijk er erg naar uit om samen met onze retailpartners te werken aan verdere duurzame groei van onze plantbased categorieën. Upfield biedt gezondere producten aan die heerlijk smaken, van uitstekende kwaliteit zijn en die helpen om een betere, plantaardige toekomst te realiseren. Die missie ondersteun ik graag.”

Voor Leenders is Upfield, het bedrijf dat in 2018 is ontstaan door de verkoop van de geelvettendivisie van Unilever aan investeerder KKR, (ook letterlijk) geen onbekend terrein. Hij keert als het ware terug naar de Nassaukade. Saillant detail is dat Unilever juist rond deze tijd afscheid neemt van de Nassaukade en verhuist naar het Hofplein in Rotterdam.