Schrijf in en maak kans op de FNLI Award 2019

0
Leestijd: 2 minuten

De FNLI, de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, roept partijen uit de levensmiddelenindustrie op om mee te dingen naar de nieuwe prijs van de FNLI, de FNLI Award. Laatste dag? 29 april!

De FNLI reikt voor het eerst in haar bestaan de FNLI Award uit. Deze prijs is bedoeld voor de personen of teams die het verschil kunnen uitmaken bij grote maatschappelijke vraagstukken en daarom de titel ‘Frontrunner van de Nederlandse levensmiddelenindustrie’ verdienen.

Werkt u aan een vernieuwend initiatief of project met grote maatschappelijke en economische impact? Maakt u – samen met uw collega’s – het verschil bij deze bijzondere ontwikkeling? Dan is de FNLI op zoek naar u!
Schrijf nu in! Tot 29 april a.s. kan dat.
U mag ook andere teams en projecten voordragen.
Deelname staat open voor alle FNLI-leden. Inschrijven kan hier.

“Met deze prijs willen we de mensen achter baanbrekende ontwikkelingen in de levensmiddelenindustrie een podium bieden”, legt FNLI-directeur Marian Geluk uit. “Hierbij valt te denken aan slimmer en duurzaam verpakken, productverbetering, de terugdringing van voedselverspilling, energie- en CO2-besparing, betere ‘tracking & tracing’, internationaal verantwoorde inkoop etc. Voorbeelden te over. Met deze award wil de FNLI een gezicht geven aan de mensen die elke dag bezig zijn om hun bedrijf – maatschappelijk – nog succesvoller te maken. Het gaat om de teams die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van soms grote problemen. Voor hen is deze prijs bedoeld!”

De uitreiking van de FNLI Award 2019 vindt plaats tijdens de altijd druk bezochte FNLI-jaarbijeenkomst. Die vindt dit jaar plaats op 10 oktober.
De winnaar krijgt naast de award ook ruime publicitaire aandacht en een geldbedrag om het winnende project of initiatief verder te ontwikkelen.
Na de sluiting van de inschrijving zal een speciaal hiervoor gevormde jury alle inzendingen beoordelen. Vervolgens maakt de jury een ‘shortlist’ van drie inzendingen die meedingen naar de award.

De FNLI meldt op haar site:
* tot 29 april: inschrijven of voordragen
* 6 mei: geaccepteerde inzendingen voor vervolgprocedure bekend
* tot 27 mei: indienen aanvullende informatie t.b.v. jurybeoordeling
* eerste helft juli: bekendmaking van drie genomineerden, een top-drie
* 10 oktober: de FNLI-jaarbijeenkomst, met daarin een presentatie van die top-drie en de bekendmaking van de winnaar

FoodPersonality zal geregeld in samenwerking met de FNLI verslag blijven doen over deze award, zoals de bekendmaking van de top-drie en uiteraard de bekendmaking van de winnaar.