Spar begint met formulevariant ‘Foodclub’

0
Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen week heeft Spar in het Zeeuwse Philippine eerste zogeheten Spar Foodclub geopend. In die Spar ligt de nadruk nog meer op foodservice en assortiment en diensten die aan de horeca verwant zijn. Bij deze Spar, van ondernemer Peter Bolleman, zijn rond etenstijd maaltijden af te halen, maar de klant kan zulke maaltijden ook in die Spar Foodclub zelf nuttigen.

Maar het gaat niet alleen om de avondmaaltijd, ook voor het ontbijt en voor de lunch heeft Spar een speciaal assortiment. En daarnaast wordt er ‘baristakoffie’ geserveerd. Het centrale deel van deze Spar Foodclub is dan ook een zogeheten verscounter (zie foto; fotobron: Spar).

Op een site voor Terneuzen en omstreken – de stad waar Philippine bij in de buurt ligt – lezen we: belegde broodjes, tosti’s van The Tosti Club (dat Spar zo’n twee jaar geleden overnam), salades, smoothies, pizza’s uit eigen keuken, warme maaltijden, snacks, wraps, sapjes en yoghurt. De maaltijden, belegde broodjes etc. worden in die Spar zelf bereid. Spar zou ook die maaltijden gaan bezorgen. Er komt nog een tweede pilotwinkel van Spar Foodclub, maar het is nog niet bekend waar dat zal zijn.

Distrifood verwijst op z’n site naar Spar-ondernemer Ferry Schepens, met een Spar in Schijndel, en die zegt dat er kleinere kernen en dorpen ook een markt is voor het aanbieden van ontbijt, lunch en avondmaaltijden, en niet alleen in stedelijke gebieden.