Spar benoemt John Kruijssen in Raad van Commissarissen

0
Leestijd: < 1 minuut

John Kruijssen is met ingang van 20 april 2022 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Spar Holding en volgt daarmee huidig commissaris Kees Kiestra op.

Kruijssen is benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op voordracht van de Sligro Food Group en neemt per 20 april 2022 zitting in de RvC. Met John Kruijssen krijgt Spar een zeer ervaren retailer als commissaris. Kruissen is momenteel CEO bij Beter Bed en was in het verleden onder meer eindverantwoordelijke bij Detailresult, Markeur en de convenience retailactiviteiten Shell wereldwijd.

John Kruijssen: Ik kijk er naar uit om kwalitatief bij te kunnen dragen, gebruik makende van mijn ervaringen in food retail in Nederland en convenience retail wereldwijd, om de ambitie ‘King of convenience’ waar te maken.”

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Saskia van Walsum: “John heeft een lange en diverse ervaring in retail, maar ook daarbuiten. We verwachten dat hij binnen de Raad goed zal passen en veel waarde zal kunnen toevoegen.”

Kees Kiestra is na ruim acht jaren een zeer betrokken commissaris voor Spar te zijn geweest per genoemde datum teruggetreden vanwege de afloop van twee benoemingstermijnen. Spar Holding is Kees zeer erkentelijk voor zijn langdurige bijdrage aan het succes van Spar, aldus de retailer in een persverklaring.

Naast Saskia van Walsum en John Kruissen bestaat de raad verder uit Duncan Hoy, Anita Wetterhahn-Reijnen en Rob van der Sluijs.