Spar Express naar 130 Texaco’s

0
Leestijd: < 1 minuut
Spar en EG Group hebben overeenstemming bereikt over de uitrol van Spar Express bij alle 130 Texaco-tankstations in Nederland die door de EG Group geëxploiteerd worden. Begin dit jaar startte Spar met EG Group, de exploitatiemaatschappij van Texaco-tankstations in de Benelux, een pilot met de Spar Express-formule, die zich naar buitendlands voorbeeld richt op winkels bij tankstations. Die pilot blijkt een succes.
Vanaf begin 2018 wordt daarom gestart met het ombouwen van alle 130 Texaco-vestigingen van de EG Group.Het plan is om twee vestigingen per week om te bouwen om zodoende uiterlijk medio 2019 klaar te zijn.
Het assortiment in de Spar Express is afhankelijk van de locatie van het tankstation. Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations aan het onderliggende wegennetwerk in steden en dorpen.
Spar kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse SPAR Express-winkels. Spar Express wordt in Nederland exclusief gebruikt in de samenwerking met locaties van EG Group.
Jack Dolman, managing director of EG Retail Benelux: “Met Spar Express voegen we een sterk en modern retailmerk toe dat een sterke focus heeft op convenience. Samen met onze andere merkpartners zoals Subway en Lavazza bieden we een sterke propositie aan, wat de moderne consument mag verwachten van een tankstation in Nederland.”
Sjaak Kranendonk, algemeen directeur SPAR Nederland: “Met EG Group hebben we een ambitieuze partner die vertrouwen heeft in sterke merken om hun tankstations relevanter te maken. Met deze samenwerking voegen we minimaal 130 vestigingen toe waardoor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het Spar-merk zal groeien.”