Spar benoemt Geeske Burema tot commercieel directeur, Bas Luten tot directeur Finance & IT

0
Leestijd: 2 minuten

Spar brengt de directie weer op sterkte met de benoeming van directeur Finance & IT Bas Luten en Geeske Burema als commercieel directeur. De benoemingen gaan in per 1 januari 2020. De vacatures in de Spar-directie ontstonden door het vertrek van respectievelijk Edith Appels en Susanne Kroon.

Geeske BuremaGeeske Burema (44) heeft de afgelopen jaren gewerkt als director Global Consumer & Business Intelligence bij Brand Loyalty, is zelf een aantal jaren ondernemer geweest en vervulde daarvóór commerciële rollen binnen Ahold waaronder category manager impuls/snacking bij Albert Heijn.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Saskia van Walsum: “Met Geeske hebben we een gedreven en innovatieve commercieel directeur binnengehaald waarmee Spar haar missie nog verder zal kunnen uitbouwen”. Geeske Burema: “Met mijn ervaring in retail en formule-ontwikkeling, productontwikkeling en category management heb ik me de afgelopen jaren vastgebeten in de kracht van data. In de loyalty business heb ik geleerd hoe je emotionele en transactionele data combineert en hoe die samen een verhaal vertellen over de klant.”

Bas LutenDe 55-jarige Luten was sinds 2015 CFO bij Lekkerland Nederland. Daarvoor vervulde hij de functie van director Finance bij verschillende bedrijven waaronder CSM International en Danone.

“Bas is een zeer ervaren financiële man die zijn sporen breed verdiend heeft en hij is bekend met franchise-organisaties. Spar is blij met zijn komst als financieel directeur en verwacht dat hij met zijn brede achtergrond Spar verder kan versterken”, aldus Van Walsum.
Bas Luten: “Met mijn opgebouwde kennis van de snel groeiende conveniencemarkt, denk ik dat Spar zeer goed gepositioneerd is voor de toekomst. Ik heb er zeer veel zin in om Spar verder gezond te laten doorgroeien en hierin digitale transformatie mede vorm te geven”.

Algemeen directeur John van der Ent: “Met het nieuwe directieteam, de ERP-implementatie en de mechanisatie in de logistiek, heeft Spar het fundament gelegd om de versnelling in groei door te kunnen zetten in de komende jaren”.

Samen met Pim Dirckx (directeur Operations), Marie-José Rutten (directeur HR & Organisatieontwikkeling) en John van der Ent vormen Luten en Burema vanaf 1 januari 2020 de directie van Spar Holding.