Spar presenteert mobiele Spar Mini

0
Leestijd: 2 minuten

Vandaag heeft Spar de eerste 1-persoonswinkel van Nederland geopend. Deze mobiele Spar Mini bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die overal kan worden neergezet om consumenten op elk moment van de dag snel en gemakkelijk te voorzien van eten en drinken. Dankzij de zelfscankassa is Spar Mini helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving.

CEO John van der Ent verrichtte de feestelijke opening: “Hiermee gaat Spar opnieuw verder in lokale betrokkenheid, want met de Spar Mini kunnen we consumenten op onverwachte plekken en verrassende momenten een snel ontbijtje, lekkere lunch, gezond tussendoortje of makkelijke maaltijd bieden. Maar bijvoorbeeld ook een kant-en-klare box om te borrelen of barbecueën.”

Klaar voor de 1,5 metersamenleving

Als mobiele 1-persoonswinkel speelt de Spar Mini volgens Van der Ent perfect in op het nieuwe normaal: “Er staat alleen een lokale Spar-ondernemer buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen winkelen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscankassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving.”

Spar Mini op toernee

Komende zomer gaat Nederland massaal op vakantie en dagjes uit in eigen land. Van der Ent: “Naar verwachting leidt dit tot grote drukte, zeker omdat de horeca en supermarkten nog maar beperkt geopend zijn. Daarom gaan we met de Spar Mini on tour langs toeristische locaties waar veel dagjesmensen maar weinig faciliteiten zijn. Zo bewijzen we onze betrokkenheid en bieden we maximaal gemak met onze unieke 1-persoonswinkel.”

De presentatie van Spar Mini volgt direct de lancering van Spar City Small, een kleine variant van de al bestaande stadswinkels van Spar. De eerste Spar City Small opende vorige week in Utrecht.