Spar Schouten in Achterveld viert 165-jarig jubileum

0
Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen vrijdag brachten Ton Voortman, directeur van de Kamer van Koophandel regio Gooi, Eem en Flevoland en de Leusdense wethouder van economische zaken, de heer Erwin Jansma, een bezoek aan Spar Schouten in Achterveld. De aanleiding: de winkel bestaat maar liefst 165 jaar.

 

De Spar in Achterveld, het familiebedrijf van de familie Schouten, viert dit jaar haar 165-jarig bestaan. Afgelopen vrijdag werd het echtpaar Schouten in de onverwacht bloemen gezet en gefeliciteerd. De familie kreeg stormparaplu’s, symbolen van het doorstaan van moeilijkheden en tegenwind bij het ondernemen van de Kamer van Koophandel. Van het gemeentebestuur ontving het echtpaar Schouten een doos met oude port.

 

Moeder Greet is nog dagelijks betrokken bij de winkel. Ze woont er ook naast. “Soms zit ze nog op haar knieën de hoekjes van de vloer schoon te maken. Als het druk is, komt ze om vier uur ’s middags vragen hoe het gaat en staat om half zes het eten klaar,” aldus een trotse Henri Schouten.

 

Een 165-jarig bestaan van een levensmiddelenwinkel is tamelijk uniek. Spar Schouten is sinds 1846, over vijf generaties heen, een bakkerij- en levensmiddelenhandel geweest die van vader op zoon werd doorgegeven. Om het feest compleet te maken, zijn de drie vaste personeelsleden, waaronder bedrijfsleider Evert Kok, dit jaar 10 jaar in dienst bij deze Spar.