Stop even in Luxemburg, bij Auchan (VIDEO)

0
Leestijd: 2 minuten

Dit mag je niet missen: de allernieuwste hypermarkt van Auchan in Luxemburg stad. Ga je met vakantie naar Zuid-Europa, dan kun je die unieke kans pakken. Zeker als je met de auto gaat: je hoeft er niet eens voor om te rijden, want het winkelcentrum La Cloche d’Or, waarin deze hypermarkt is gevestigd, ligt vlak bij de snelweg. Hier stoppen kan ook voor de meereizende(n) een klein feestje zijn, als je bedenkt dat er een trendy ontworpen foodcourt tegenover ligt. Maar doe het niet af als een vluggertje, want je moet deze hypermarkt niet alleen zien, maar vooral ervaren.

De ingang van deze Auchan is eigenlijk een soort ‘voorgevel’ met verschillende ‘winkels’. Een prachtige, verleidelijke ingang, naar een levensmiddelenwinkel, een kledingwinkel en ook een huishoudwinkel. Overal kun je de winkel in en ook weer uit. De kassa’s vind je op verschillende plekken in de winkel, ze zijn min of meer achter de voorgevel verstopt. Dat oogt naar mijn idee gezelliger en vooral vriendelijker.

De winkel zelf is in principe één grote ruimte, net als de klassieke hypermarkt. Wat het zo anders maakt, is dat elke productgroep een eigen karakter heeft gekregen. Andere stellingen, een andere vloer, maar vooral een andere manier van opstellen. In een carrévorm, in een ruitvorm en zelfs rond. Telkens met een bijpassend lichtplan.

Je loopt in deze hypermarkt als het ware telkens ‘een nieuwe wereld’ in. Ik zou de winkel willen omschrijven als de ultieme ‘department store’, maar dan zeker niet in de zin van een ouderwets warenhuis. Allemaal eigen werelden, of dit nu om verzorgingsproducten gaat, kleding of beauty. Die werelden worden weer versterkt door de crossmerchandising die is toegepast. Zo vind je bij de schoonmaakmiddelen ook de borstels, poetsdoeken en zelfs de vloermatten.

Bijzonder is de ‘biowinkel’ binnen de hypermarkt: een eigen sfeer, prachtig licht, veel zelftap; wijn, olie, azijn en zelfs sojasaus. Het karakter van een winkel in een winkel wordt versterkt door het mooi ontworpen schap van hout en roestvrijstalen bladen, waarin de biologische agf heel mooi tot z’n recht komt. Pure inspiratie voor elke biowinkelier en natuurlijk de supermarkt die in bio wil groeien. De wijnafdeling is groot, maar blijft overzichtelijk en is ook warm en uitnodigend. Daar zorgt de combinatie van hout en licht voor.

De presentatie van vers is zeer origineel. Onder de noemer ‘le goût du bon’ is alle vers in een overdekte markthal bij elkaar geplaatst. De hoofdkleur is wit, verder licht hout, roestvrijstaal en veel glas; alles bij elkaar een supermoderne, maar tegelijk ook warme uitstraling. De agf in combinatie met wat ik gemakshalve maar een ‘indoorfarm’ noem, vormen een bont en kleurig welkom. De kaasafdeling en vooral de ‘versvleeswinkel’ zijn verbluffend mooi, beide met rijpingskasten. Bij die van vlees kun je als klant direct voor de kast komen om jouw stukje vlees uit te zoeken.

De bakker bakt – weliswaar achter glas – voor het oog van de klant de meest verleidelijke taartjes en stoere broden en komen die laatste vers uit de oven, dan klinkt er een bel. Alles in deze winkel draait rondom beleving, maar wel van een soort waar je rustig van wordt. Kortom, een zalige winkel! Vast een voorproefje? Kijk hieronder:

En hier nog een officieel promotiefilmpje van Auchan zelf: