Supermarkten organiseren speciaal dagelijks ouderenuurtje

0

Vanaf maandag 23 maart geeft Albert Heijn, in navolging van andere (individuele) supermarten, op werkdagen tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends speciaal toegang aan ouderen, zodat deze rustig en veilig boodschappen kunnen doen. Het gaat om alle winkels van Albert Heijn. Vanochtend was op Radio 1 al een reportage te horen van het eerste ouderenuurtje bij Jumbo De Jongste in Krimpen aan den IJssel. De reacties van klanten waren positief, al was het volgens de verslaggever alsnog behoorlijk druk.

Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van haar andere klanten voor dit besluit om een ouderenuurtje in te stellen en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen. Al eerder nam Albert Heijn verschillende maatregelen om te zorgen dat Nederland veilig boodschappen kan doen, in het belang van klanten en medewerkers. Eind vorige week riep de supermarktketen klanten op zo veel mogelijk handscanners te gebruiken en bij zelfscankassa’s af te rekenen. Ook vroeg het bedrijf alleen nog maar met pinpas en mobiele telefoons te betalen.

Vanaf deze week is Albert Heijn druk om de kassa’s en servicebalies van al zijn supermarkten te voorzien van plexiglas scheidingswanden, om te zorgen voor een veilige werkplek voor caissières en een veilige winkelomgeving voor klanten. Ook vraagt de supermarktketen klanten om bij de kassa’s minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, in lijn met het advies van het RIVM. Daarvoor brengt de supermarktketen op dit moment bij iedere kassa afstandsstrepen op de vloer aan. Het zijn maatregelen die de meeste supermarkten momenteel treffen. Dat geldt ook voor de oproep om ook minimaal anderhalve meter afstand te houden tot vakkenvullers en overige medewerkers.