Superunie breidt operationele directie uit

0
Leestijd: 1 minuut

Inkooporganisatie Superunie breidt de operationele directie uit met twee nieuwe functies: CPO Food/ Non Foods en CPO Fresh. Hiermee wil de organisatie zich verder strategisch voorbereiden op de toekomst. Deze langetermijnstrategie wordt samen met de leden en het management van Superunie vormgegeven. Sander Evers, voorheen adjunct-directeur Inkoop bij Superunie, zal de verantwoordelijkheid van CPO Food/ Non Foods op zich nemen. De functie van CPO Fresh wordt na de zomerperiode ingevuld.

Engelstalige titels

De statutaire directie van Superunie blijft uit de huidige drie functionarissen bestaan: algemeen directeur (Dick Roozen), inkoopdirecteur (Gerard van Dulmen) en de Chief Financial Officer (Bas van Maren). De operationele directie bestaat na de aanpassing uit vijf leden. Gelijktijdig wordt de overstap gemaakt naar Engelstalige titels, om zo beter aan te sluiten bij de internationale relaties en belangen van Superunie.

Dick Roozen: “In deze turbulente periode willen wij de aansturing van de organisatie in Beesd zo helder mogelijk maken. Enerzijds om de inkoopresultaten veilig te stellen en anderzijds om klaar te zijn voor een volgende fase. Wij willen immers de beste inkoopclub van Nederland blijven.”

Terugtreden Gerard van Dulmen 2021

Ondanks de positieve ontwikkelingen op vers wil Superunie hierin versnellen. Dick Roozen: “Op vers zullen wij meer integraal ketengericht gaan denken en structuren. Een duidelijke splitsing tussen Food/ Non-Foods en Fresh wordt gezien als een belangrijke randvoorwaarde voor succes.” Gerard van Dulmen gaat samen met de nieuwe CPO’s de afdelingen vormgeven tot medio 2021. Daarna zal hij terugtreden als inkoopdirecteur.  De CPO Food/ Non Foods en CPO Fresh worden ondersteund door een ervaren en toegewijd management: Marc-Jan Kivits, director Branded and Buying Innovation, Stijn van der Burght, buying director Private Label en Pieter Morsink, buying director Fresh.

Superunie is de inkoopcoöperatie die in Nederland dertien onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren samen meer dan 1.700 supermarkten.