Superunie heeft een nieuwe voorzitter: Peter Bennemeer

0
Leestijd: < 1 minuut

Superunie heeft een nieuwe voorzitter: Peter Bennemeer

Peter Bennemeer is bij Superunie de opvolger van voorzitter Bart Jan Constandse, die de termijn van zes jaar erop had zitten en daardoor niet meer verkiesbaar was.

Peter Bennemeer is jaren geleden langdurig in de fmcg-sector werkzaam geweest, onder meer bij Kellogg’s, Reckitt Benckiser, Numico (tegenwoordig onderdeel van Danone), KraftHeinz en Cloetta. Bij Cloetta was hij ceo (van 2005 t/m 2009), bij Numico was hij bestuurder voor de Benelux en Duitsland (een functie die hij overigens maar enkele maanden vervulde, in 2005) en bij KraftHeinz was hij van 2000 t/m 2004 bestuurder voor de regio Noord-Europa. Verder was hij ook een tijd voorzitter van de SMA (Stichting het Merkartikel), een van de voorlopers van het huidige FNLI.

Na zijn periode bij levensmiddelenproducenten werkte hij van 2011 tot eind 2017 als ceo en daarna als ceo en algemeen directeur bij het Bernhoven-ziekenhuis in Uden. In dat ziekenhuis – de laatste maand geregeld in het nieuws omdat het oosten van Noord-Brabant een brandhaard van het coronavirus is – voerde hij verschillende transformaties door om de zorg beter geregeld te krijgen.

Momenteel is hij adviseur bij adviesbedrijf PWC, lid van de raad van advies bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en lid van de raad van toezicht van gezondsheidszorginstituut Altrecht (in Utrecht).