SweetLife introduceert johannesbroodsiroop

0
Leestijd: < 1 minuut

Johannesbroodsiroop van SweetLife is een 100% natuurlijke, plantaardige siroop van de peulvruchten van de johannesbroodboom. Lekker zoet, maar dan met minder calorieën en een lage glycemische index.

Johannesbroodsiroop is een lichtgele siroop die lijkt op een lichte, vloeibare honing. De siroop heeft geen uitgesproken smaak (chocola, karamel, vanille), en dat maakt het product heel veelzijdig. Je kunt het in je thee of je koffie doen, er taartjes en cake mee bakken of op je boterham of pannenkoek smeren. Het is allemaal lekker. Johannesbroodsiroop is 100% plantaardig, en dus geschikt voor veganisten. De siroop heeft ongeveer dezelfde zoetkracht als suiker, maar bevat 25% minder calorieën en heeft 35% minder effect op je bloedsuikerspiegel. Zo maak je dingen zoet, en hou je tegelijk je energiebalans een beetje onder controle.

Johannesbroden zijn de vruchten van de johannesbroodboom. Ze zien eruit als grote kronkelige sperziebonen. De peulen zijn eerst groen, en kleuren later glanzend bruinpaars. De zaden van de vrucht worden gebruikt om johannesbroodpitmeel van te maken, en dat is populair als verdikker in babymelk of rijsmiddel bij het bakken. De schillen zijn vezelrijk en zoet. Die waren tot voor kort niet erg waardevol en werden vooral verwerkt tot veevoer. SweetLife ontwikkelde een proces om siroop uit de schillen te winnen. De vezels (5%) blijven in dat proces behouden, en dat maakt johannesbroodsiroop officieel een bron van voedingsvezels.

Johannesbroodsiroop is te koop bij geselecteerde natuurwinkels, Picnic en bij Jumbo. Een fles van 350 gram heeft een consumentenadviesprijs van € 3,49.

Inlichtingen: SweetLife, 030 – 251 50 52 | www.sweetlifenatural.com