Bavaria krijgt nieuwe naam: Swinkels Family Brewers

0
Leestijd: 2 minuten
Bavaria N.V. heeft met ingang van vandaag een nieuwe handelsnaam: Swinkels Family Brewers. De introductie van deze handelsnaam en nieuwe identiteit die daarmee gepaard gaat, is de volgende stap in de strategie van het bedrijf om de breedte van het merkenportfolio te benadrukken en de lokale en internationale positie verder te verstevigen. Bovenal biedt het de kans voor de brouwer om zich nadrukkelijk te positioneren als echte onafhankelijke familiebrouwer.
Na jaren van groei heeft het bedrijf inmiddels 26 merken, zes brouwerijen en twee mouterijen. Het familiebedrijf groeide onder meer door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in mei 2016. Eerder al werden er samenwerkingen opgezet met bierbrouwerij de Koningshoeven en De Molen. Ook groeide het bedrijf sterk dankzij een samenwerking met de Ethiopische lokale bevolking, waarbij de lokale Habesha-bierbrouwerij in Ethiopië is opgericht. Het biermerk Habesha wordt daar nu op grote schaal gebrouwen.

Naast de verschillende biermerken zijn CereX, producent van natuurlijke moutextracten en Holland Malt, wereldspeler in moutproductie, belangrijke bedrijfsonderdelen van Swinkels Family Brewers Holding N.V.. Om de merken en bedrijfsonderdelen lokaal en internationaal beter te kunnen vertegenwoordigen is gekozen de groep van ondernemingen de overkoepelende naam ‘Swinkels Family Brewers’ te geven en deze ook actief uit te dragen.

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “De keuze voor de nieuwe naam Swinkels Family Brewers komt voort uit wat ons met elkaar verbindt. Al onze brouwerijen hebben hun eigen historie en karakter, maar we delen de passie voor bier, vakmanschap en een gezonde dosis ondernemersgeest. Dat zijn de familiewaarden waarmee we al 300 jaar succesvol zijn. En vandaag de dag horen hier brouwerijen bij die ons aanvullen en goed bij ons passen. Zo voelt iedereen zich thuis in onze ‘familie’. De naamsverandering is het uitgelezen moment om vanaf nu meer ons eigen verhaal te vertellen.”

300 jaar geleden begon het bedrijf met het brouwen van bier in Lieshout in wat toen brouwerij De Kerkdijk heette. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de één van de grootste onafhankelijke familiebrouwers in Europa.
Brouwerij Bavaria, brouwerijen Palm & De Hoorn, brouwerij Rodenbach, bierbrouwerij de Koningshoeven en brouwerij Habesha hebben elk een eigen identiteit en naam die behouden blijft. Daarnaast behoren zij tot de groep van ondernemingen van Swinkels Family Brewers Holding N.V.. Als overkoepelende naam is gekozen voor ‘Swinkels Family Brewers‘ waardoor het voor horecaondernemers en andere partijen in binnen- en buitenland duidelijker is dat naast het merk Bavaria meerdere merken tot ons portfolio behoren.
Voor consumenten heeft de naamswijziging verder geen gevolgen. Voor klanten zoals supermarkten heeft de naamswijziging allereerst administratieve gevolgens in de zin van wijzigingen in facturen, contracten etc. CCO Peer Swinkels: “Vanaf vandaag gaan we onze klanten hierover informeren. Ik verwacht dat we de administratieve gevolgen binnen een maand verwerkt hebben. Met name onze verkooporganisaties gaan met de nieuwe naam gaan werken, ook in Nederland. Ook daarover gaan we met onze klanten het gesprek aan.”