Tesco lanceert vandaag discountformule Jack’s

0
Leestijd: < 1 minuut

Tesco lanceert vandaag de nieuwe discountformule Jack’s. Tesco komt met een eigen discountformule om een antwoord te hebben op de oprukkende discounters Aldi en Lidl. De formulenaam is een verwijzing naar Jack Cohen, de grondlegger van Tesco.

In een persconferentie die Tesco vandaag organiseerde werd Jack’s uit de doeken gedaan. Zo wordt tegelijk met de lancering van de formule ook het huismerk Jack’s geïntroduceerd. Daarnaast zal de discounter ook een beperkt aantal merkartikelen gaan verkopen. Daarbij zal het vaak om restpartijen gaan, want de merkartikelen worden verkocht onder de voorwaarde ‘op is op’.

Opvallend is ook dat Tesco van een deel van het assortiment claimt dat de producten in Groot-Brittannië zijn geproduceerd, waarschijnlijk om tegemoet te komen aan het ‘buy British’-sentiment dat in de aanloop naar Brexit in opkomst is.

Volgens Tesco-CEO Dave Lewis zette oprichter Jack Cohen zich in voor zijn klanten en veranderde hij de manier waarop Britse consumenten boodschappen doen. “In die geest handelt Tesco nog altijd en daaruit put het bedrijf ook de inspiratie voor de nieuwe formule Jack’s”, aldus Lewis.

In het komende halfjaar wil Tesco tien tot vijftien Jack’s-discountwinkels openen. De eerste twee worden geopend in Chatteris (Cambridgeshire) en Immingham (Lincolnshire).