Een tijdelijk ‘ontbijtrestaurant’ van Alpro

0
Leestijd: < 1 minuut

Sinds gisteren kunnen Rotterdammers naar een ‘ontbijtrestaurant’ van zuivelvervanger Alpro. Het is sinds gisteren open en de laatste dag waarop het open zal zijn, is 1 oktober. Het heet ‘The Next Morning Breakfast Club’ en het zit ‘aan de Hofbogen’, wat kennelijk voor een Rotterdammer duidelijk genoeg is (foto: het uiterlijk van het Alpro-ontbijtrestaurant; fotobron: Alpro/Tasty Lemon).

Wat zegt het bedrijf er zelf over? Het wil met dat restaurant consumenten laten ervaren dat je heel lekker plantaardig kunt ontbijten, het is een onvervalste activatievorm. Het aanbod? “Van een klassieke havercappuccino tot een rijkgevulde Libanese flatbread of plantaardige variatie op de cheescake, van alles is er te proeven (…).”

Voedingsdeskundige Simone Broxks van Alpro: “Smaak is voor mensen zó bepalend voor hun voedingskeuze. Uit onderzoek, dat we hebben laten uitvoeren door Kantar, weten we dat het beeld onder veel consumenten nog bestaat dat plantaardig eten niet lekker zou zijn. Die gedachte leeft bij 41% van de ondervraagden. Wij bewijzen graag het tegenovergestelde. Met deze ‘pop-up breakfast club’ willen we mensen op een laagdrempelige manier en in een gezellige setting laten ervaren dat plantaardig heel lekker is en zeker niet saai is.”