Tom Heidman nieuwe commissaris Remia

0
Leestijd: < 1 minuut
Tom Heidman, voormalig topman van C1000, is per 1 juni toegetreden tot de Raad van Commissarissen van sauzenfabrikant Remia. “Tom Heidman is een retailman in hart en nieren”, aldus Karel de Rooij, algemeen directeur van Remia. “Hij is een aanwinst voor ons bedrijf vanwege zijn extensieve kennis en ervaring op het gebied van detailhandel in Nederland.”
De loopbaan van Heidman begon bij Ahold. Vanaf 1987 vervult hij binnen het concern verschillende posities, waaronder die van algemeen directeur Gall & Gall en commercieel directeur Albert Heijn. Tussen 2002 en 2009 was hij actief in de non-food en fashion retail (o.a. bij WE). In 2009 maakt Heidman de overstap naar Schuitema/C1000 waar hij tot 2012 de functie van directievoorzitter bekleedt en in die hoedanigheid verantwoordelijk is voor de herpositionering van C1000. In dezelfde periode was hij daarnaast commissaris bij Bol.com.

Sinds de overname van C1000 door Jumbo in 2012, is Heidman actief als zelfstandig organisatieadviseur, commissaris en investeerder. Hij is betrokken bij diverse bedrijven binnen en buiten de voedings- en retailbranche. Naast zijn huidige benoeming als commissaris bij Remia, bekleedt Heidman momenteel ook  commissariaten bij Rituals, Vermaatgroep, The European Candy Group en Vion.