Een toost op overname Hema

0
Leestijd: < 1 minuut

Wie staan hier te toosten? De nieuwe leiding van Hema. Deze week is het bekend geworden dat de mededingingswaakhond geen probleem ziet in de overname van Hema door Mississippi Ventures, de investeringsmaatschappij van de familie Van Eerd, en investeringsmaatschappij Parcom.

Wie toosten hier? V.l.n.r.: Gijs Vuursteen (partner Parcom), Bas Becks (partner Parcom), Joost de Beijer (directielid Hema), Tjeerd Jegen (ceo Hema, tot ergens deze zomer, waarna zoals bekend Saskia Egas Reparaz aantreedt), Colette Cloosterman-van Eerd (Mississippi Ventures, natuurlijk vooral bekend als formule- en marketingdirecteur van Jumbo) en Ton van Veen (Mississippi Ventures, en vooral bekend als financieel directeur van Jumbo).

Deze week is meteen ook de nieuwe raad van commissarissen (RVC) onder voorzitterschap van Pieter Haas geïnstalleerd. Wilco Jiskoot (die ook lange tijd commissaris bij Jumbo was) en Ronald van de Vis blijven als lid van de rvc van Hema, en Pieter de Haas is voorzitter van de rvc. Daarnaast zijn namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) lid van de rvc.

Domper op de feestvreugde is het bericht dat de overstap van Etos-directeur Saskia Egas Reparaz naar Hema is uitgedraaid op ruzie. Diverse media melden vandaag dat Ahold Delhaize Egas Reparaz houdt aan het concurrentiebeding in haar contract. Daardoor kan het nog maanden duren voordat ze bij de warenhuisketen mag beginnen. Egas Reparaz zou inmiddels een advocaat in de arm hebben genomen. De onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst zitten vast. Egas Reparaz is inmiddels op non-actief gesteld, zo wordt gemeld.