Unilever benoemt Gerdi Verbeet in Raad van Commissarissen

0
Leestijd: < 1 minuut

Mevrouw Gerdi Verbeet is per 1 april 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Zij volgt daarmee mevrouw drs. Kitty van der Heijden op. Verbeet werd vooral bekend als voorzitter van de Tweede Kamer.

Verbeet (68) heeft een lange staat van dienst in het onderwijs en in de Nederlandse politiek. Zij was onder meer voor een periode van tien jaar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de PvdA. Zes jaar lang was Verbeet voorzitter van het parlement. Momenteel bekleedt zij diverse functies in het zakelijke, culturele en sociale domein, waaronder die van voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en voorzitter van de visitatiecommissie Defensie en Veiligheid. Eén van haar commissariaten in het bedrijfsleven is die bij Siemens.

De Raad van Commissarissen van Unilever Nederland staat onder voorzitterschap van Kees van der Waaij. Met de komst van Verbeet telt de Raad van Commissarissen twee oud-politici van PvdA-huize. Nebahat Albayrak, oud-staatssecretaris van Justitie, is namelijk sinds 2016 commissaris bij Unilever.