Unilever verkoopt Chicken Tonight aan Zwanenberg

0
Leestijd: < 1 minuut

Voedingsmiddelenbedrijf Zwanenberg koopt het maaltijdsauzenmerk Chicken Tonight van Unilever. Eerder nam Zwanenberg al de productie in Oss over van Unilever, maar nu neemt het ook de marketing en verkoop van de maaltijdsauzen over. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Zwanenberg is groot geworden als leverancier van vleesconserven, droge worst en vleeswaren, maar is sinds een aantal jaren bezig om te veranderen in een brede voedingsmiddelenproducent met soepen, sauzen, kant-en-klare maaltijden en vegetarische producten.

Maarten Elsinga, directeur van Zwanenberg Nederland, noemt Chicken Tonight een mooie uitbreiding van het assortiment. Het merk, dat in 1992 voor het eerst in de Verenigde Staten op de markt kwam, was in ons land in de jaren negentig van de vorige eeuw een tijdlang erg populair. Behalve in Nederland geniet het merk ook in Groot-Brittannië en Australië bekendheid.

Zwanenberg, dat een omzet van circa € 400 mln heeft en 1.600 medewerkers, nam in 2017 de soepen- en vleesfabriek in Oss over van Unilever. Daar woden onder meer de worsten van Unox gemaakt, maar ook producten voor de merken Knorr en Bertolli.

Zwanenberg heeft fabrieken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen. In Nederland is het bedrijf onder meer bekend van Kips-leverworst en droge worst van Huls.