Vakcentrum: ‘Betrek ondernemers bij investeringsbeleid’

0
Leestijd: < 1 minuut

Door de overname van C1000 door Jumbo ontstaat een partij met circa 725 winkels (en een kleine 23% marktaandeel), waarvan ruim 65% in handen is van zelfstandig ondernemers. Dat betekent volgens het Vakcentrum dat Jumbo goed moet luisteren naar de aangesloten ondernemers.

 

“Ons streven is de belangen van onze leden zo goed mogelijk te behartigen”, aldus directeur Patricia Hoogstraaten in een persbericht. “Vrijwel alle winkels van de C1000-formule worden immers door zelfstandig ondernemers gerund. Wat betreft de Jumbo-winkels, daar wordt ruim een derde van het winkelbestand door zelfstandigen beheerd.” 

 

Ondernemers hebben er belang bij dat deze situatie gehandhaafd blijft en dat zij nauw betrokken worden bij de uitvoering van de voorgenomen samenwerking. Volgens het Vakcentrum hebben zij belang bij een doordacht investeringsbeleid. Een deel van de ondernemers is recentelijk van formule veranderd en wijziging leidt tot een ongewenste desinvestering.

 

Naast de vragen rondom de mogelijkheid van doorverkoop van een gedeelte van de portefeuille plaatst het Vakcentrum kanttekeningen bij de voorspelde synergievoordelen. Of en in hoeverre deze ook terecht komen bij de zelfstandig ondernemers is immers de vraag.