Van den Tweel: meer Caribische eilandsupers

0
Leestijd: < 1 minuut

Gerard van den Tweel heeft plannen voor een tweede Albert Heijn op Curacao, maar wil eigenlijk nog meer. De ondernemer opende in 2007 op Curaçao de eerste AH-vestiging buiten Nederland.

 

Volgens Van den Tweel zijn de problemen met zijn eerste winkel op bedrijventerrein Zeelandia bij Willemstad opgelost. “In de afgelopen drie jaar heb ik veel leergeld moeten betalen om in het Caribisch gebied te overleven. Nu is alles onder controle. In het begin kwamen merendeels Nederlanders, maar nu hebben we meer Antillianen als klant”, vertelde Van den Tweel aan het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf.

 

Van den Tweel bevestigde tegenover hetzelfde Stan Huygens Journaal ook dat hij van plan is winkels te openen op Aruba (90.000 inwoners) en Bonaire (15.000 inwoners). Op Curacao, dat zo’n 140.000 inwoners telt, heeft Van den Tweel overigens al geduchte concurrentie van grotere supermarkten als Centrum Supermarkt, Esperamos, CostULess, Vreugdenhil en Best Buy. Daarnaast telt het eiland nog talloze toko’s (buurtsupers).