Verkiezing Mooiste Supermarkt van Nederland 2020: 19 inzendingen namens 9 formules

0
Leestijd: < 1 minuut

Voor de uitverkiezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland 2020 heeft de vakjury 19 inzendingen ontvangen namens negen formules. Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, Dekamarkt, Hoogvliet, Lidl, Plus en Vomar hebben allemaal één of meerdere winkels ingezonden om mee te dingen naar de felbegeerde titel.

De kwaliteit van de inzendingen is elk jaar weer hoger, zo ook dit jaar. Deze maand worden alle inzendingen door de jury beoordeeld op vorm en functie aan de hand van tientallen beoordelingscriteria. Begin oktober zal de jury de genomineerde supermarkten bekend maken. Tijdens het Supermarktvastgoedcongres op 12 november a.s., waar de uitverkiezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland mee verbonden is, worden deze locaties in het zonnetje gezet en wordt uit deze selectie de winnaar bekend gemaakt.

Het platform Supermarkt en Ruimte organiseert dit jaar voor de negende achtereenvolgende keer het Supermarktvastgoedcongres. Traditioneel vormt de uitverkiezing van de ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’ – een initiatief van Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality – één van de hoogtepunten van die bijeenkomst.

Winnaars van voorgaande edities waren Albert Heijn Vos in Koog aan de Zaan (2019), Albert Heijn Huissen (2018), Lidl in de Heyhoefpromenade in Tilburg (2017), Albert Heijn Van Duin in Warmenhuizen (2016), Plus Benders in Blerick (2015), Albert Heijn Lindemans in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam, Coop Stavoren (2014) en Dekamarkt in Krommenie (2013).

De onafhankelijk vakjury bestaat uit: Aart Jan van Duren (juryvoorzitter, Bureau Stedelijke Planning), Jeroen Verwaaijen (Strabo), Kees van Hoek (architect), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Ellen Tak-Zwetheul (Altera Vastgoed) en Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed).