Vijf genomineerden voor ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’

0
Leestijd: 2 minuten

Vijf supermarktlocaties strijden dit jaar om de titel van ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’. Opmerkelijk is de afwezigheid van supermarktlocaties van zowel Albert Heijn als Jumbo op de shortlist.

Uit maar liefst 19 inzendingen namens negen supermarktformules heeft de vakjury dit jaar vijf locaties genomineerd. Het betreft supermarkten die niet eerder dan 2019 zijn opgeleverd. De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):
• Vomar, Lange Nieuwstraat, IJmuiden


• Lidl, Urkhovenseweg, Eindhoven


• Hoogvliet, Utrechtseweg, Arnhem

• Dekamarkt, Santpoort-Zuid

• Lidl, Amaliaplein, Leiderdorp

De vijf genomineerde supermarkten zijn geselecteerd op basis van een uitgebreid locatiebezoek en beoordelingen aan de hand van objectieve criteria. De winnaar van de uitverkiezing ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’ – dit jaar wordt de negende editie – wordt tijdens het digitale Supermarktvastgoedcongres later in november 2020 bekend gemaakt.

Binnenkort worden de genomineerde vijf locaties door de voltallige jury bezocht en opnieuw beoordeeld op functionaliteit en vormgeving. De uitverkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed verder te vergroten.

De vakjury bestaat uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning, juryvoorzitter), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Ellen Tak-Zwetheul (Altera Vastgoed), Kees van Hoek (architect) en Jeroen Verwaaijen (Strabo). De jaarlijkse uitverkiezing ‘Mooiste Supermarkt van Nederland‘ is een initiatief van platform Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality.